Voditeljka Jelena Obućina sinoćnju emisiju “Pregled dana” Newsmedia Adria počela je neuobičajeno – šutnjom i time poslala jednu fenomenalnu poruku.

Naime, nakon “Dobro veče”, Obućina je zašutila i ta neprijatna tišina trajala je 15 – tak sekundi. Zatim nas je podsjetila na sve one događaje, nepravde, laži i obmane na koje smo kao građani ošutili, ne podignuvši glas. Među najnovijim je slučaj mlade glumice Milene Radulović koja je hrabro istupila i u svojoj ispovesti objelodanila da joj je pedagog i profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala samo 17 godina.

“Neprijatno je, ali mi smo navikli da ćutimo, kad nam kasne plate, kad nosimo pelene zbog 300 evra, kad fotografišemo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju reke, kad nema mesta u bolnicama, kad nas biju na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše deo grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović satanizovan, kad je Jovanjica procvetala, kad nestane snimak sa naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa komšijama. Mi ćutimo kada ne bismo smeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su ćutale? Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne”, rekla je genijalna Jelena Obućina u uvodu najnovije emisije “Pregled dana” na NewsmaxAdria.

SOS Telefon

b

Programi

Servisi

Share This