Body terapija

Body terapija kao mogućnost uspostavljanja tjelesne svjesnosti i oslobađanja od tjelesnih tenzija.
Body terapija omogućava da prepoznate trenutak kada emocije i stresne situacije utiču na Vaš tjelesni integritet. Pokazuje kako da se nosite s tim i kako da postanete svjesni svojih tjelesnih simptoma. Pored toga, omogućava i da prepoznate šta proizilazi iz vlastitih osjećanja, jer tijelo jasno pokazuje kada je neka životna situacija ugrožavajuća, a ukoliko ista nije adekvatno razriješena, pretvara se u psihosomatski simptom.

Body terapija će biti djelotvorna i ako imate osjećaj stalne napetosti, grč u tijelu, osjećaj konstantnog tereta, teškog disanja, pritiska u grudima i grlu, ako gubite snagu, ako ste umorni, napeti ili tjelesno nemoćni. Tijelo Vam je teško, osjećate se depresivno ili anksiozno, slabije spavate, uznemireni ste, imate bolove u nogama ili kostima. Imate česte glavobolje, osjećaj da niste stabilni na nogama, strahujete od gubitka svijesti, imate probavne smetnje, aritmije srca.
Ako ste tjelesno uznemireni, odnosno imate čestu potrebu za kretanjem ili bilo kojom drugom vrstom aktivnosti, ili ako osjećate nemir kao posljedicu želje da se oslobodite nervoze i sl.

Body terapija će biti adekvatan vid terapije i kada doživite osjećaj da Vas boli ili da Vas blokira neka životna situacija i da tu bol jasno, fizički,osjetite na tijelu.Ako ponekad imate osjećaj da gubite kontrolu nadkoordinacijom pokreta, da Vam stvari ne idu od ruke ili dagubite svoj oslonac i stabilnost na nogama, ili osjetite da Vas doslovno neke situacije „izbace iz takta“.

Svi navedeni simptomi su simptomi koji se javljaju putem tjelesnih senzacija i posljedica su stresnih životnih situacija.

Body terapija može pomoći da naučite određene tehnike i metode koje će Vam pokazatikako da pravilnoradite na direktnim tjelesnim simptomima, a sve u cilju kvalitetnijeg načina života.

SOS Telefon

b

Programi

Servisi

Share This