DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona posjetio Udruženju građana „Vive Žene“ Tuzla  -

 

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona gospodin Slađan Ilić, posjetio je danas 10. februara 2021.g. Udruženje građana „Vive Žene“. Posjeti su prisustvovale i Zamjenice Predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona gđa. Vedrana Petrović i gđa. Lejla Vuković, te Šefica odsjeka za dokumentaciju Skupštine Tuzlanskog kantona, gđa. Dijana Delalić.
Posjeta je bila prilika da Predsjednica udruženja gđa. Jasna Zečević, predstavi dugogodišnji rad Udruženja građana „Vive Žene“ te doprinos koji udruženje daje pojedincima, porodicima, te društvu u cjelini.
Gospodin Ilić je iskazao razumijevanje i podršku cjelokupnom radu udruženja, sa posebnom senzibilnošću za najugroženije kategorije društva, žene i djecu žrtve nasilja u porodici.
Gospodin Ilić, je istakao namjeru da se učine dodatni napori i da se pri izmjenama i dopunama Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu trenutno planirana sredstva za finasniranje Sigurne kuće povećaju, s tendencijom rasta narednih godina. Takođe je iznio da će kao delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine inicirati izmjene i dopune Zakona o zaštiti od nasilja u porodici F BiH u dijelu osnivanja i finansiranja sigurnih kuća, te će se od nadležnih institucija FBiH tražiti informacije o dosadašnjem i trenutnom poštivanju zakonskih obaveza FBiH prema sigurnim kućama u F BiH.
Zaključeno je i da će se u saradanji Udruženja „Vive Žene“ Tuzla sa radnim tijelima Skupštine Tuzlanskog kantona (Komisijom za pravdu, ljudska prava i građanske slobode i Komisijom za jednakopravnost spolova) izraditi informacija o radu Sigurne kuće i prezentovati poslanicima Skupštine Tuzlanskog kantona i široj javnosti s ciljem podizanja svijesti o značaju i potrebi postojanja i rada Sigurne kuće na području Tuzlanskog kantona.
Skupština Tuzlanskog kantona je odlučna u namjeri da se poštivanjem zakonskih odredbi sistemski riješi finasniranje Sigurne kuće i time omogući stabilan rad i opstanak institucije koja je od nedvojbeno velikog značaja za naš Kanton.

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba