DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Realizovana radionica na temu: "Prevencija i sprječavanje nasilja u porodici na području Tuzlanskog kantona “ za trideset policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona -

 

UG“Vive Žene“ Tuzla je 20. i 21. augusta 2020. u hotelu „Kardial“ Teslić realizovalo radionicu za 30 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Radionica, u okviru istoimenog projekta: „Prevencija i sprječavanje nasilja u porodici na području Tuzlanskog kantona“, se provodi u okviru regionalnog projekta: „Sprovođenje normi, mijenjanje stavova“, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, je osmišljena s ciljem doprinosa uklanjanju rodno zasnovanog nasilja sa posebnim naglaskom na krivično djelo nasilja u porodici kroz obavezno predlaganje zaštitnih mjera za žene i djecu žrtve porodičnog nasilja na području Tuzlanskog kantona.
Radionica je okupila pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koji direktno rade na slučajevima nasilja u porodici, odnosno šefove smjena, istražitelje za nasilje u porodici i zastupnike pred sudovima koji su uzeli aktivno učešće u realizaciji planiranog programa.
Radionica za drugu grupu policijskih službenika biće održana 25. i 26.augusta 2020. u hotelu“Kardail“ Teslić.

#changingmindstoEVAW 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba