DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- U augustu mjesecu održana četiri sastanka u Bratuncu i Brčko Distriktu -

 

U okviru projekta “Osnaživanje žrtava/svjedoka za aktivnije učešće u sudskim procesima” kojeg podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), UG “Vive Žene” su u augustu mjesecu održali četiri sastanka u Bratuncu i Brčko Distriktu sa ciljem planiranja predstojećih aktivnosti i mogućnosti realizacije istih s obzirom na otežanu epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Bila je to prilika da se sretnemo nakon skoro dva mjeseca i razmijenimo informacije o aktuelnostima, te saslušamo i podržimo jedni druge u ovim nestabilnim vremenima.
U septembru tekuće godine bit će realizovani treninzi za potencijalne svjedoke/žrtve sa ciljem edukacije učesnika o tome kako se nositi sa stresom svjedočenja te ojačati kapacitete njihovih udruženja u pružanju samopomoći i pomoći drugim članovima koji će se u budućnosti susretati sa svjedočenjem.
Sastanci su održani u skladu sa svim preporukama kriznih štabova o mjerama zaštite od koronavirusa.
Ovom prilikom se zahvaljujemo našim korisnicima što su se odazvali pozivu i prisustvovali sastancima, te se nadamo da ćemo u septembru moći na sličan način kao što smo sprovodili ove sastanke, uspjeti realizirati i planirane treninge. Zbog toga, ovom prilikom apelujemo na naše korisnike ali i na sve građane da poštuju upute kriznih štabova i ponašaju se odgovorno kako bi sačuvali svoje i zdravlje svih građana. 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba