DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović i Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović u radnoj posjeti Udruženju građana „Vive Žene“ 01.07.2020.godine -

 

Cilj radne posjete bio je upoznavanje sa radom Udruženja građana Vive Žene, koja već treće desteljeće dosljedno i uporno obezbjeđuje podršku i pomoć stanovništvu koje se suočava sa posljedicama ratnih trauma i nasilja u obitelji.
Ovo je bila prilika da se predstavi sveobuhvatni rad Udruženja građana Vive Žene, budući da pored Sigurne kuće, koju jednim dijelom sufinansira Vlada TK, Udruženje provodi programe osnaživanja i rehabilitacije žrtava torture i nasilja, te prevencije i pomirenja na području šire regije Sjeveroistočne Bosne.
Gostima su predstavljeni rezultati rada Udruženja građana Vive Žene iz prethodne godine, u kojoj je 1.686 korisnika/ca dobilo stručnu pomoć i podršku, putem direktnog psihosocijalnog rada, provođenja edukacija i organizovanja radionica.
Predsjednica, UG Vive Žene, Jasna Zečević upoznala je prisutne o kriznim intervencijama koje su poduzimane u vrijeme proglašenja stanja prirodne nesreće izazvane Corona virusom, tj. ogranizovanje krizne psihološke podrške i distribucije materijalne pomoći građanstvu, što je iziskivalo dodatne napore budući da je istovremeno u Sigurnoj kući boravilo 11 žena i djece žrtava nasilja.
Dogovoreno je da se u narednom periodu intenzivira rad na implementaciji zakona, čime bi se obezbijedilo sufinansiranje 30% troškova rada Sigurne kuće sa kantonalnog nivoa, a istovremeno bi bilo potrebno pokrenuti inicijativu prema Vladi Federacije BiH, kako bi se osigurala nedostajućih 70% sredstava za sufinansiranje, čime bi se obezbijedila dugoročna održivost Sigurne kuće. 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba