DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- POZIV ZA MEDIJSKO PRAĆENJE VIDEO KONFERENCIJE -

 

Poštovani/e predstavnici/e medija,

Pozivamo Vas da medijski propratite VIDEO KONFERENCIJU u povodu obilježavanja 19. juna - Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu.

Video konferencija na temu: “Položaj žena žrtava/preživjelih seksualnog nasilja u ratu”, će se održati 19. 06. 2020. sa početkom u 11,00 sati.

Link za video konferenciju:https://us02web.zoom.us/j/84308944467

U video konferenciji učestvuju: Ambasador Velike Britanije u BiH, gospodin Matthew Field, predsjednica U.G. “Vive Žene”, predsjednice i članice udruženja za pomoć žrtvama i preživjelim seksualnog nasilja u ratu: „Naš glas“- Tuzla, “Suza”- Brčko distrikt.

Cilj video konferencije je podsjećanje javnostina patnje žena zbog preživljenih tortura, a koje su dodatno otežane usljed njihove obespravljenosti, neriješenog pravnog statusa, sveprisutnije društvene marginalizacije, stigmatizacije i zaborava.

“Vive Žene“ tokom mjeseca juna organizuje aktivnosti posvećene žrtvama/preživjelim torture i seksualnog nasilja iz protekog rata u BiH. Ovogodišnje aktivnosti se odvijaju pod sloganom: “Mjesec sjećanja i podrške svim žrtvama rata”, a u prilogu poziva dostavljamo program obilježavanja.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na brojeve telefona: 035 224 -310, 224 311 ili putem email-a: vivezene@bih.net.ba i zecevic.jasna@gmail.com.

                                                                         

 

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba