DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Psihoterapeuti U.G. „Vive Žene“ održali on line edukaciju „Telefonsko savjetovanje“ za studente Medicinskog i Filozofskog fakulteta/odsjek Psihologija -

 

U.G.“ Vive Žene“ još od svog osnivanja prati potrebe naših korisničkih grupa (osobe preživjele ratnu traumu i nasilje), te nastoje biti podrška, koliko je moguće i u datom momentu. Trenutno fokus stavljamo na savjetovanje putem otvorenih telefonskih linija za pružanje pomoći i podrške.

Pored tih prioritetnih aktivnosti svoje resurse smo stavili na raspolaganje studentima Medicinskog i Filozofskog fakulteta Tuzla/ odsjek Psihologija kako bi im prenijeli znanje i iskustvo o pružanju Kriznih intervencija kroz telefonsko savjetovanje. Na inicijativu neformalne grupe entuzijasta koja uključuje vladin, nevladin i privatni sektor dobili smo prijedlog da U.G. „Vive Žene“ sprovede online edukaciju za studente. Taj proces se realizirao u vremenu od 30. 03. 2020. do 01. 04. 2020. god., a edukaciju je prošlo blizu 40 studenata.

Iako je online edukacija realizirana u kratkom periodu, studenti su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost, jer ističu da su za sebe dobili kako na profesionalnom tako i na ličnom nivou. I nas raduje činjenica da studenti pokazuju veliki interes i motivacuju da budu uključeni u ovakvu humanu misiju. Neki od komentari studenata nakon on line edukacije:

„Edukacija je bila vrlo zanimljiva i korisna. Upoznali smo se s ključnim faktorima telefonskog savjetovanja i dobili korisne savjete za budući rad.“

„Željela bih da se zahvalim na ovoj edukaciji, sigurna sam da će meni i mojim kolegama koristiti u budućem radu. Nemam apsolutno nijednu zamjerku, jako ste susretljivi, prijatni i bilo mi je zadovoljstvo družiti se s vama. Još jednom veliko hvala.“

„Puno korisnih informacija na koji način razgovarati sa ljudima, kako voditi komunikaciju i na koji način pomoći sebi kad je anksioznost u pitanju.“

Hvala dr. Amri Delić, spec. Neuropsihijatrije, direktorici Zavoda za javno zdravstvo TK profesorici Maidi Mulić, odgovornim profesorima sa Medicinskog i Filozofskog fakulteta i motivisanim studentima koji su nam dali povjerenje da realizujemo ovu aktivnost. Zajedničkim snagama činimo velike stvari.

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

Telefon za pomoc

Sadržaj na ovoj stranici je nastao u okviru projekta „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama“, kojeg provodi UG Vive Žene u sklopu Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Stavovi i mišljenja na ovoj web stranici su stavovi i mišljenja UG Vive Žene i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja UN agencija koje implementiraju program niti partnera u programu.

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba