DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje
društvene kohezije u lokalnim zajednicama“ -

 

UG “Vive Žene“ Tuzla provodi trening za žene, aktivistkinje iz organizacija civilnog društva, privatnog i javnog sektora na temu: „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama“, u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

O PROGRAMU TRENINGA
Trening, u okviru istoimenog projekta: „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama“, ima za cilj unaprijediti znanja žena o građanskoj participaciji, liderstvu, iniciranju i vođenju građanskih inicijativa, promociji socijalne pravde i donošenju odluka u društvenoj zajednici, te dodatno razviti vještine za zagovaranje prava žena, izgradnji međuljudskog povjerenja, prevazilaženju predrasuda i poštovanju različitosti u društvu. Projektom se nastoji doprinjeti ravnopravnosti polova i participaciji žena u dijaloškim i procesima donošenja odluka te razvoju društvene kohezije.
Trening će voditi trenerski parovi sa dugogodišnjim iskustvom u provođenju edukacija za žene iz oblasti psihosocijalne zaštite, rodne ravnopravnosti, zagovaranja prava žena, društvene pravde, komunikacije i razvoja ličnih vještina. Obuke su interaktivnog karaktera, prilagođene praktično-teoretskom procesu učenja odraslih.

Prvi modul treninga je održan tokom mjeseca novembra/decembra 2019.g. za preko 80 učesnica iz cijele BiH.

Drugi modul treninga biće realizovan 20. i 21. februara 2020.g.u hotelu „Kardial“ Teslić za sve četiri trening grupe, odnosno sve učesnice prvog modula treninga.

Teme drugog modula:
•Procesi donošenja javnih politika u BiH kontekstu,
•Liderstvo: vrste, liderski koncepti i značaj socijalne inteligencije,
•Samoprezentacija, prezentacija interesa i zagovaranja prioriteta,
•Oblici građanske participacije (javna i dostupni oblici e-participacije).

Više informacija o aktivnostima i ciljevima Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ možete pronaći na web stranici http://bit.ly/DFF_JointRegProgramme.

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

Telefon za pomoc

Sadržaj na ovoj stranici je nastao u okviru projekta „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama“, kojeg provodi UG Vive Žene u sklopu Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Stavovi i mišljenja na ovoj web stranici su stavovi i mišljenja UG Vive Žene i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja UN agencija koje implementiraju program niti partnera u programu.

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba