Vive Zene Tuzla


- Implementacija seminara – Modul III
„Jačanje kapaciteta profesionalaca na nivou zajednice Bratunca i Srebrenice“ -

Danas 24.03.2013. godine Etno –selu Stanišić Bijeljina je započeo trodnevni seminar na temu Gubitak i trauma, koji predstavlja 3. Modul Programa „Jačanje kapaciteta profesionalaca na nivou zajednice Bratunac i Srebrenica“. Ovaj seminar sastvani je dio cjelokupnog projekta „Prevencija torture i sveobuhvatna rehabilitacija žrtava torture i drugih oblika nasilja u sjeveroistočnoj Bosni i HercePicture 545govini“ koji je finansijski podržan od EU.

Centar za terapiju i rehabilitaciju „Vive žene“, kao nevladina organizacija implementira Program građenja kapaciteta profesionalaca zaposlenih u institucijama koje doprinose zaštiti i poboljšanju mentalnog zdravlja. Glavni ciljevi Programa su: a) jačanje saradnje i partnerstva između institucija koje se bave mentalnim zdravljem na području Bratunca i Srebrenice s ciljem izgradnje podržavajućeg okruženja za liječenje žrtava traume i nasilja unutar zajednice; b) sprovođenja treninga temeljenog na najboljim praksama, učenju novim vještinama i tehnikama u radu sa posljedicama rata i nasilja; i c) jačanje multidisciplinarnog pristupa u radu sa žrtvama rata i žrtvama nasilja.

Implentacija programa je započela u julu 2012, gdje je aktivno uključeno 15profesionalaca iz Bratunca i Srebrenice i to predstavnici zdravstvenom, socijalnog i obrazovanog sektora.

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba