Vive Zene Tuzla


- Potpisan Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji za Županiju Posavsku -

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Vlade ŽP organiziralo je 19.03.2014.g. potpisivanje Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji kojeg su potpisali: Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, Ministarstvo unutarnjih poslova, Županijsko tužiteljstvo, Županijski sud, općine ŽP, Centri za socijalni rad sve tri općine ŽP, te nevladine organizacije.
Svečanom potpisivanje Protokola uz potpisnike prisustvovali su predstavnici OESS-a Tuzla i zdravstvenih ustanova iz Županije Posavske.

- Danas smo nazočili svečanom potpisivanju Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji gdje smo od 2012.g. zajedno sa predstavnicima OESS-a prihvatili biti nositelj aktivnosti vezano za ovaj dokument. Želim još naglasiti da su svi potpisnici Protokola dužni postupati po ovom Protokolu i da su dužni izvjestiti svoje podređene da sukladno točkama Protokola postupaju, istaknuo je ministar zdravstva, rada i socijalne politike Blaž Župarić.
- Protokol je izuzetno važan dokument ali ukoliko se mediji ne potrude da dođu do najšire javnosti , on neće imati svoju funkciju. Važno je da informacija stigne do svih građana, pa i žrtava nasilja. Važno je da sve institucije budu uvezane, izjavila je Jasna Zečević, direktorica udruge Vive žene Tuzla. Protokol podrazumijeva da ljudi koji rade s tom problematikom znaju kome i kada se trebaju obratiti u slučaju nasilja. Najbitnije je da osoba koja je žrtva ili koja primijeti nasilje, točno zna tko je štiti , kome se treba obratiti i koji su koraci koje ona ali i institucije trebaju poduzeti. Protokol u interveniranju podrazumijeva olakšanu komunikaciju, kada se osoba prijavi, da institucije znaju kako mogu pratiti slučaj. Potpisivanje Protokola znači uvezanost institucija, da svi potpisnici imaju obavezu postupanja po njegovim odredbama, pojasnila je g-đa Zečević.


   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba