Vive Zene Tuzla


Online savjetovanje

Unazad nekoliko godina, računar i Internet su postali sastavni dio svakodnevnog života, i ponekad nam pojednostavljuju različite aspekte života. Online savjetovanje podrazumijeva komunikaciju putem e-maila sa našim:
- psihoterapeutima/kinjama,
- socijalnim radnicima/ama,
- socijalnim pedagozima/ginjama,
- pravnicima/ama,
- psiholozima/ginjama,
- pedagozima/ginjama.

Online savjetovanje je zamišljeno kao način traženja pomoći i savjeta putem e-maila,kako bi korisnici/ekoji se ne osjećaju dovoljno sigurnima, razgovarali o svojim problemima direktno, te kako bi mogli stupiti u komunikaciju i na taj način postaviti pitanja koja ih zanimaju ili potražiti savjet. Na pristigla pitanja nastojimo odgovoriti u što kraćemroku, poštujući privatnost i prava osobe koja se javlja.

Iako online savjetovanje ne može zamijeniti razgovor „licem u lice“, ovaj oblik savjetovanja ima svoju svrhu i određene prednosti:

- dostupnost 24 sata;
- mogućnost pomaganja osobama koje zbog straha, treme, osjećaja srama, nesigurnosti i proživljene traume ne mogu progovoriti o stvarima koje ih muče;
- pisana forma omogućava jasniji uvid u problem (dok pišemo provjeravamo šta smo napisali, pišemo sporije nego što govorimo, bolje zapažamo);
- mogućnost ponovnog čitanja vlastitih e-mailovai povratnih odgovora od strane stručne osobe;
- ponekad dok pišemo dobijemo jasniji uvid u problem;
- prepiska se odvija u udobnosti vlastitog doma.

Ako Vam je potreban savjet, imate pitanje ili problem koji ne može čekati, ako Vam je potrebna podrška ili pomoć, molimo Vas da popunite dole navedena polja i odgovor ćete dobiti u što skorijem periodu, isključivo na e-mail adresu sa koje je pitanje proslijeđeno.

Vaše ime: (nije obavezno)

Vaša e–mail adresa: (obavezno)

Naslov poruke:

Postavite pitanje ili opišite svoj problem:

   
 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba