Vive Zene Tuzla


- Amnesty International, Francuska - 7072 osobe podržale peticiju za donošenje zakona o pravima žrtava torture -

VIVE ZENE TUZLA
 

Uz podršku naših prijatelja i kolega iz Amnesty International Francuske, peticiju za donošenje zakona o pravima žrtava torture, potpisale su 7072 osobe u Francuskoj. Amnesty International Francuske je upoznao tamošnju javnost sa problemima sa kojima se žrtve susreću i ne postajanju pravnog okvira u BIH, koji bi omogućio reparaciju, rehabilitaciju i restituciju žrtava torture u BIH.

Zahvaljujemo se prijateljima iz Amnesty International na pruženoj podršci.

Vive Žene

   
- Beriz Belkić: Jedinstvena prava svih žrtava torture u BiH -

VIVE ZENE TUZLA
 

SARAJEVO – Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamenta BiH utvrdila je da je Prijedlog zakona o pravima žrtava torture usklađen s Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, te očekujemo sjednicu Komisije za ljudska prava u okviru koje će se izjasniti o tome da li su principi na kojima ovaj zakon počiva prihvatljivi, pojasnio je za Vijesti.ba Beriz Belkić, poslanik Stranke za BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, koji je, zajedno sa svojom stranačkom koleginicom Azrom Hadžiahmetović, predlagač pomenutog zakona.

   
- Obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u OŠ Teočak -

VIVE ZENE TUZLA
 

U okviru projekta "Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na borbi protiv nasilja kroz implementaciju i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj" kao dio kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", u Osnovnoj školi Teočak održana je radionica pod nazivom Isključi strah od nasilja.

   
- Isključi strah od nasilja! Ulična akcija u Tuzli -

VIVE ZENE TUZLA
 

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ se svake godine obilježava od 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava. Kao i prethodnih godina, članice Udruženja „Vive Žene“ iz Tuzle provode niz aktivnosti u okviru ove kampanje, te su danas u centru Tuzle organizovale uličnu akciju pod nazivom "Isključi strah od nasilja".

Akcija je realizovana u cilju prevencije i informisanja građanstva o nasilju nad ženama, djevojkama i djevojčicama koje se dešava širom BiH, a Tuzlacima su podijeljeni edukativni materijali vezani za ovu problematiku.

www.tuzlarije.net

   
- Održan Okrugli sto na temu „Primjena zakona o zaštiti od nasilja u porodici u FBiH“, Odžak -

VIVE ZENE TUZLA
 

Dana 05.12.2013.g. U.G. Vive Žene“ su u suradnji sa U.G. „Društvo socijalnih radnika Tuzlanskog kantona“, održale okrugli sto u Odžaku, za predstavnike institucija sa područja Orašja, Domaljevca i Odžaka.

Okrugli sto je održan u okviru obilježavanja 16. Dana aktivizma za borbu protiv nasilja u obitelji.

Uvodničari/ke su, svako iz svom domena rada, prisutnima prezentirali iskustva i ulogu u radu sa problematikom nasilja u obitelji, s ciljem da se i ostali predstavnici institucija upoznaju sa nadležnostima i obavezama svake od institucija.

   
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 >>
 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOlof Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba