DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


Realizovan posljednji u nizu dvodnevnih treninga u sklopu prvog ciklusa edukacije na temu: "Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprjeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama"


U.G. "Vive Žene" Tuzla je 02. i 03. decembra realizovalo i posljednji u nizu dvodnevnih treninga u sklopu prvog ciklusa edukacije na temu: "Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprjeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama", u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije", koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Trening je i ovaj put okupio preko dvadeset učesnica, članica ženskih organizacija, neformalnih i formalnih ženskih mreža, javnih ustanova i aktivistkinja iz: Banja Luke, Maglaja, Tuzle, Gradiške, Zenice, Pala, Bratunca, Brčkog, Živinica.

Rodni stereotipi, rodna ravnopravnost, društvena pravda, kršenje prava i uticaj na stanje socijalne kohezije u društvu, komunikacija i izgradnja povjerenja su samo neke od tema koje su učesnice treninga imale priliku unaprijediti.

Drugi ciklus treninga planiran je početkom 2020.godine

#DijalogZaBuducnost

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

Telefon za pomoc

Sadržaj na ovoj stranici je nastao u okviru projekta „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama“, kojeg provodi UG Vive Žene u sklopu Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Stavovi i mišljenja na ovoj web stranici su stavovi i mišljenja UG Vive Žene i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja UN agencija koje implementiraju program niti partnera u programu.

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba