DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Sprovođenje normi, mijenjanje stavova -

 

Udruženje građana „Vive Žene“ Tuzla je u protekle dvije godine, 2018. i 2019.godini, implementiralo projekat „Povećanje razumijevanja i prihvaćanja rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama - put ka prevenciji nasilja nad ženama i djevojčicama“ u okviru regionalnog projekta „Sprovođenje normi, mijenjanje stavova“, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women. Priprema projekta temeljila se na dvadeset dvije godine iskustva i stručnosti Vive Žene u radu sa ženama žrtvama različitih oblika nasilja i zaključkom da bi ukidanje nasilja nad ženama trebalo posmatrati u širem kontekstu koji zahtijeva društvene, obrazovne, kulturne i političke promjene koje direktno mogu dovesti do smanjenja i nestajanja rodne hijerarhije, individualnih i institucionalnih predrasuda, diskriminacije i nasilja. Za ovaj pristup je trebalo pokrenuti transformaciju rodno utemeljenih svjetonazora, stavova, uvjerenja i obrazaca ponašanja žena i muškaraca, kako pojedinca, tako i društva u cjelini. Kratki film je nastao na osnovu prikupljenog i snimljenog foto i video materijala tokom realizacije mnogobrojnih aktivnosti projekta.

https://youtu.be/xsRsavDoG3w

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

Telefon za pomoc

Sadržaj na ovoj stranici je nastao u okviru projekta „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama“, kojeg provodi UG Vive Žene u sklopu Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Stavovi i mišljenja na ovoj web stranici su stavovi i mišljenja UG Vive Žene i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja UN agencija koje implementiraju program niti partnera u programu.

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba