DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Premijerno izvedena predstava Sretni kraljević -

 

Premijera predstave "Sretni kraljević" je izvedena sinoć pred prepunom scenom Pozorišta mladih Tuzle/Dvorani Kaleidoskop. Predstava „Sretni kraljević“ je nastala u okviru projekta
„Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg implementira Udruženje građana „Vive Žene“ Tuzla u partnerstvu sa Pozoriste mladih Tuzle Tuzla. Projekat finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini. Ovo je ujedno i završna predstava zajedničkog projekta gdje su djeca i mladi imala priliku da postanu aktivni sudionici u prevenciji nasilja, a posebno rodno zasnovanog nasilja kroz povećanje ličnih vještina i kompetencija, zajedničkim djelovanjem u poticanju i promicanju nenasilja i rodne ravnopravnosti u BiH.
U predstavi igra 30 mladih ljudi, polaznika Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle. Rad sa grupom i režiju predstave potpisuju Amila Beširović i Adnan Džekić. Tekst za predstavu nastao je na osnovu originalne bajke „Sretni kraljević“ Oscara Wild-a, uz adaptaciju učesnika i dramskih pedagoga Pozorišta mladih Tuzle. Ovo je priča o razvijanju povjerenja, saosjećanja i empatije među ljudima, o vjerovanju u ostvarenje snova, o načinima kako pomoći osobama koje se nađu u određenim neprilikama, izloženi nasilju. Možda i najvažnije, ovo je simbolična priča o tome da ništa nije uzalud i da će dobro ostati zapamćeno, a da se za očuvanje istine, mira i dobrote uvijek ima ko boriti. Na ovaj način priča gradi spomenik miru i nenasilju.

 

 

 

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

Telefon za pomoc

Sadržaj na ovoj stranici je nastao u okviru projekta „Osnaživanje žena za građansku participaciju i unaprijeđenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama“, kojeg provodi UG Vive Žene u sklopu Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Stavovi i mišljenja na ovoj web stranici su stavovi i mišljenja UG Vive Žene i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja UN agencija koje implementiraju program niti partnera u programu.

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor FoundationDijalog za buducnost  
www.vivezene.ba