Vive Zene Tuzla


- Vive Žene održale uličnu akciju: 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama -

 

U.G. Vive Žene, Centar za terapiju i rehabilitaciju Tuzla, već jedanaestu godinu od 25. novembra do 10. decembra obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. U okviru programa obilježavanja Vive Žene su u subotu 3. decembra 2016 godine na platou kod Ismeta i Meše i Bingo centra Sjenjak Tuzla organizirali ulične akcije.

Akcije su se realizirale sa ciljem prevencije i informisanja građanstva o nasilju u porodici koje se dešava širom BiH, a Tuzlacima je podijeljen promotivno- edukativni materijali vezan za ovu problematiku.

Prema riječima Danijele Kaloci, socijalnog pedagoga u Vive Žene kada je u pitanju tretman i smještaj u sigurnu kuću za žrtve nasilja u porodici od januara 2016. do danas na tretmanu je bila 51 osoba, od toga 29 žena i 22 djece.
– Na SOS – telefon 1265 za pomoć žrtvama nasilja u porodici od januara 2016. do danas obavljeno je 176 razgovora, dok su na redovnoj liniji obavljena 247 razgovora – istakla je Danijela te dodala da obilježavanjem 16 dana aktivizma Vive Žene dodatno pokušavaju skrenuti pažnju na ovaj problem. 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba