Vive Zene Tuzla


- BKC Tuzla: Danas na repertoaru predstava ˝Ljepotica i zvijer˝ -

 

U sklopu obilježavanja 26. juna, Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, u subotu, 25. juna na sceni BKC-a biće odigrana predstava "Ljepotica i zvijer", u izvedbi Pozorišta mladih Tuzle. Predstava počinje u 18 sati, a ulaz za posjetioce je slobodan.

"Ljepotica i zvijer" je ispitna predstava polaznika starije grupe Napredne faze Dramskog studija 2015. Rediteljski rad na predstavi potpisuje Adnan Mujkić, a saradnica u radu bila je Nadina Zubčević.

- U ovoj predstavi igra 55 mladih ljudi. Moja uloga u predstavi je da zapravo ispričam priču jedne žene koja smatra da se za sve u životu treba osvetiti. Tu su i moje tri kćerke i svi mi igramo negativne likove, što je zapravo i karakteristika svake bajke da bi pozitivna priča na kraju došla do izražaja. Ovo je također i naša rođendanska predstava kojom smo prvenstveno željeli da ukažemo na brojne predrasude u našem društvu. Zapravo, poenta je da nikoga unaprijed ne smijemo osuđivati i minimizirati, ma o bilo kome da je riječ - kazala je Zubčević.

U video izjavi poslušajte šta smo još o predstavi saznali od glumaca Pozorišta mladih Tuzle.

Inače, predstava je sačinjena od mozaika teatra sjenki, dizajna svjetlosnih efekata i pratećih songova na sceni. Riječ je o komadu koji se dramskom igrom bori portiv društvenih predrasuda. Uloga naratora verbalno skicira tok događaja smješten u historijski kontekst početka Drugog svjetskog rata.

S.P.

(tuzlarije.net)


 

 


 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba