Vive Zene Tuzla


- Poziv na Međunarodnu ljetnu školu -

 

Pozivamo Vas da učestvujete na Međunarodnoj ljetnoj školi pod nazivom:
„Metode kvalitativnih istraživanja i transdisciplinarna saradanja“
koja će se održati od 06. do 10. juna, 2016. na
21. LJETNOM UNIVERZITETU TUZLA (LJUT)

Univerzitet u Tuzli organizira tradicionalnu manifestaciju 21. Ljetni Univerzitet – LJUT 2016, koja će se održati u periodu od 06. do 10. juna 2015. godine u Tuzli.

Od samog osnivanja, 1996. godine, LJUT okuplja stručnjake i studente iz zemlje i inostranstva, stvarajući široku mrežu entuzijasta koji nastavljaju sarađivati i nakon ove manifestacije. Veliki izbor kurseva i predavanja koji drže eminentni profesori i predavači u stimulirajućoj akademskoj sredini svakako su garancija bogatog iskustva akademske i kulturne razmjene.

Jedna od vrlo značajnih manifestacija 21. LJUT-a je Međunarodna ljetna škola„Metode kvalitativnih istraživanja i transdisciplinarna saradanja“, kao jedna od planiranih aktivnosti u okviru SCOPES projekta pod nazivom „Uspostava centra za inter i transdisciplinarna istraživanja na Univerzitetu u Tuzli“.

Ljetni Univerzitet Tuzla 2016

Organizatori, Međunarodne ljetne škole su: Univerzitet u Tuzli: (Filozofski fakultet; Edukacijskorehabilitacijski fakultet; Medicinski fakultet); Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK; Univerzitet primijenjenih znanosti Sjeverozapadne Švicarske i Udruženje građana „Vive Žene“ Tuzla.

Više informacija o učešću na predavanjima, radionicama i kursevima koji će biti organizovani u okviru Letne škole može dobiti na linkovima Univerizeta u Tuzli i u Uredu za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu Univerziteta u Tuzli putem telefona + 387 35 300 526; ili e-mail: international@untz.ba .
Učesnici zainteresovani za učešće na ljetnoj školi prijaviti se na tel 061168935 i tel 061841621 i na e-mail ljetnaskola2016@gmail.com potvrdite do 03. 06. 2016. godine.
Program i Dodatne informacije - detaljan program Ljetne škole je dostupan na web stranici Univerziteta: www.untz.ba

 

 

 


 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba