Vive Zene Tuzla


- Potpisan sporazuma o saradnji između Sudske policije FBiH i Vive Žene Tuzla -

 

U prostorijama Vive Žene Tuzla u utorak 24. maja 2016. godine održana je svečana ceremonija potpisivanja Sporazuma o saradnji između Vive Žene – Centra za terapiju i rehabilitaciju i Sudske policije FBiH. Sporazum su potpisali Edin Vehabović, glavni zapovjednik Sudske policije FBiH i Jasna Zečević, predsjednica Vive Žene.
Kako je istaknuto na današnjem događaju ova aktivnost je od velikog značaja iz razloga što Sudska policija FBiH prvi puta uspostavlja saradnju ovakvog tipa sa jednom organizacijom civilnog društva. Ovim Sporazumom osigurava se učešće predstavnika Sudske policije FBiH u aktivnostima mreža za podršku svjedocima/žrtvama, kako bi se obezbijedio koordinisan pristup u pružanju blagovremene, efikasne i kontinuirane multidisciplinarne podrške žrtvama/svjedocima u BiH.
Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Dženad Grošo, pomoćnik glavnog zapovjednika za operacije i sigurnost – Sudska policija FBiH, Suada Selimović iz Ministarstva za rad,socijalnu politiku i povratak i Alma Džaferović, tužiteljica u odjelu za ratni zločin kantonalnog tužilaštva –TK i Milijan Tunjić iz odjeljenja sudske policije TK.
Potpisivanje sporazuma dio je aktivnosti projekta „Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH”, koji uz finansijsku podršku Evropske unije provode UG Vive Žene Tuzla u partnerstvu sa: UG Medica Zenica, Fondacijom Udružene žene Banja Luka i Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED Banja Luka.
Nakon potpisivanja, upriličen je i obilazak Centra i upoznavanje sa aktivnostima koje realizuju Vive Žene.

 

 


 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba