Vive Zene Tuzla


- U Gradačcu održana završna manifestacija programa pedagoških radionica -

 

U.G. Vive Žene Tuzla dugi niz godina implementira Program rada u zajednici u okviru kojeg se realizuje i rad sa djecom i mladima kroz program Pedagoških radionica. Na kraju školske godine Vive Žene za polaznike organiziraju i završnu manifestaciju. Tim povodom, djeca uključena u program Pedagoških radionica sa područja Brčko Distrikta, Treća osnovna škola Brčko, Peta osnovna škola Brčko i Deseta osnovna škola Bijela, prošle sedmice boravila su u općini Gradačac gdje su se družila i upoznavala znamenitosti ovog grada.

Na manifestaciji u Gradačcu bilo je prisutno 75 djece u pratnji nastavnog osoblja i pedagoškog tima Vive Žene. Program je obuhvatio obilazak kompleksa Starog grada, u čijem centru se nalazi Gradačačka tvrđava (dvorac, kula) sagrađena između 1765. i 1821. godine na rimskim temeljima, Sahat kula iz 1824.godine, tri kapi kule – karaule, porodična kuća Gradaščevića iz 1786.godine te interesantne podzemne prostorije – tuneli ispod tvrđave, za koje su vezane različite legende. Obilazak je sproveden u saradnji sa turističkim vodičem koji je na prilagođen i interesantan način djeci predstavio priče i legende o ovim znamenitostima.

Po završetku edukativnog programa djeca su posjetila obližnje izletište „Hazna“. U okviru posjete izletištu organizovane su slobodne aktivnosti i druženje uz zajednički ručak za djecu i nastavno osoblje.

Pedagoški tim
Vive Žene Tuzla

 

 


 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba