Vive Zene Tuzla


- Jasna Zečević dobitnica priznanja „Super žena 2015.“ -

U organizaciji Radija Kameleon i portala zenski.ba na svečanoj ceremoniji održanoj u kristalnoj dvorani hotela Tuzla u četvrtak, 26. februara 2016. godine, dodjeljena su priznanja „Super žena 2015.“ Medijski žiri imao je težak zadatak da od 150 uspješnih žena iz različitih oblasti sa područja Sjevereostične Bosne nagradi 22 najuspješnije. Kako su istakli organizatori cilj manifestacije bio je okupiti na jednom mjestu uspješne dame različite profesije i obrazovanja.

Priznanje „Super žena 2015.“ dobila je i Jasna Zečević, predsjednica U.G Vive Žene, a u obrazloženju odluke žirija pisalo je:
- Promijenila je svoju profesionalnu orijentaciju da bi se priključila organizaciji Vive Žene i nesebično se posvetila onima na koje su svi pomalo zaboravili. Već 20 godina kao prva žena ove organizacije nalazi se na prvoj liniji zaštite žena žrtava ratnih trauma, ali i žrtava nasilja u porodici. Razvijajući programe i projekte, kroz javne nastupe, djelovanje na javne politike sa entuzijazmom, patriotizmom i znanjem konstantno unaprijeđuje rad organizacije koja sada broji preko 30 zaposlenih, spremnih da u svakom momentu pruže kvalitenu podršku ženama i djeci - žrtvama nasilja.

Dobitnice priznanja “Super žena 2015.” odlučile su da priznanje “Žena ženi” uruče U.G. “Žene Srebrenice”.


 

 


 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba