Vive Zene Tuzla


- Održan Okrugli sto na temu „Primjena zakona o zaštiti od nasilja u porodici u FBiH“, Odžak -

Dana 05.12.2013.g. U.G. Vive Žene“ su u suradnji sa U.G. „Društvo socijalnih radnika Tuzlanskog kantona“, održale okrugli sto u Odžaku, za predstavnike institucija sa područja Orašja, Domaljevca i Odžaka.

Okrugli sto je održan u okviru obilježavanja 16. Dana aktivizma za borbu protiv nasilja u obitelji.

Uvodničari/ke okruglog stola su bili

· Hajrudin Hadžidedić – Načelnik Općine Odžak

· Dr. Fikreta Babić – JZU Dom zdravlja Odžak

· Stipo Ekmečić – Glavni inspektor Policijske uprave Odžak

· Ivka Božić – direktorica JU Centar za socijalni rad Odžak

· Marica Jelušić – pedagoginja JU Osnovna škola Vladmira Nazora

· Fatima Bećirović – Koordinatorica U.G. „Vive Žene“

Uvodničari/ke su, svako iz svom domena rada, prisutnima prezentirali iskustva i ulogu u radu sa problematikom nasilja u obitelji, s ciljem da se i ostali predstavnici institucija upoznaju sa nadležnostima i obavezama svake od institucija.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici općine – općinsko vijeće, centara za socijalni rad, policijskih uprava, osnovnih i srednjih škola, domova zdravlja, ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike, ministarsva unutarnjih poslova.

Prisutni su naglasili važnost svih aktivnosti koje se realiziraju na području Županije Posavske koje se odnose na izradu „Protokola intervencija u slučajevima nasilja u obitelji“, a koje realiziraju U.G. „Vive Žene“ u suradnji sa U.G. „Društvo socijalnih radnika“ jer oni do sada nisu uspjeli da se angažuju i povežu kako bi inicirali donošenje Protokola.

 

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba