Vive Zene Tuzla


- Održan okrugli stol u Brčkom: Osiguranje pristupa pravdi za žrtve/svjedoke u BiH -

 

Udruženje građana "Vive Žene" Tuzla već dugi niz godina implementira Program rada u zajednici u okviru kojeg se realizuje i rad sa djecom i mladima kroz program Pedagoških radionica. Tim povodom, djeca uključena u program sa područja opštine Bratunac, Osnovna škola "Petar Kočić" i Brčko Distrikta, Treća osnovna škola Brčko, Peta osnovna škola Brčko i Deseta osnovna škola Bijela, boravila su danas u Tuzli i uzela učešće u završnoj manifestaciji.

- Cilj je upoznavanje, povezivanje i druženje djece iz različitih etničkih zajednica, ruralnih i gradskih sredina. Ukupan broj djece koji je uzeo učešće u završnoj manifestaciji je 120 uzrasne dobi od II do IX razreda osnovne škole – navode iz UG "Vive Žene".

Tamara Đokić iz mjesta Kravice kod Bratunca kaže da joj se druženje sa djecom jako dopada, kao i sve ono što je vidjela u Tuzli.

- Imam petnaest godina i deveti sam razred osnovne škole u Kravici. Na radionicama koje organizuju "Vive Žene" učestvujem već dvije i po godine, i moram da kažem da mi je sve to što sam naučila jako korisno. To je zaista jedno divno iskustvo pogotovo što sam kroz ovakva druženja stekla prijatelje i iz drugih gradova BiH - kazala je Tamara za Tuzlarije.

Pored druženja, današnja manifestacija je imala i edukativni karakter. Tako su djeca imala priliku posjetiti Panonska jezera, upoznati se sa historijom sojeničkih naselja, obići Arheološki muzej i upoznati grad Tuzlu. Na kraju druženja organizovan je zajednički ručak, a mališani su više nego zadovoljni otišli svojim kućama.

Kažimo i to da je ovu manifestaciju UG "Vive Žene" realizovalo uz finansijsku podršku "Olof Palme Centar" iz Švedske.

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba