Vive Zene Tuzla


- Podrška OSCE-a projektu -

U sklopu realizacije projekta „Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima diljem Bosne i Hercegovine“ 11. februar 2015. godine održan je sastanak u OSCE. Projekat implementira Udruženje građana Vive Žene Tuzla u partnerstvu sa tri nevladine organizacije: U.G. „MEDICA“ Zenica, Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ Banja Luka uz finansijsku podršku Evropske unije.
Sastankom u OSCE predsjedavao je gospodin Max Matthews, pravni savjetnik za pitanja ratnih zločina i tranzicijsku pravdu, a kao projektni tim nastupili su Jasna Zečević (predsjednica U.G. Vive Žena) Suzdina Bijedić (koordinatorica na projektu), Aleksandra Petrić (koordinatorica na projektu), Duško Vučić (direktor ACED), Dejan Jovanović (koordinator na projektu) i Irma Šiljak (asistentica na projektu).
Nakon prezentacije budućih aktivnosti projekta gospodin Matthews je želio da sazna i nešto više o pitanjima koja su ticala održivosti instiutucionalnih mreža i njihovog funkcionisanja, zatim sistema monitoringa i supervizije kroz projekat. Na sva pitanja i dileme odgovarali u članovi projektnog tima, koji imaju oko 20 godina iskustva u oblasti psihosocijalne rehabilitacije žrtava/svjedoka, kao i u programima osnaživanja kapaciteta organizacija, provođenja obuka i uspostavljanja mreža organizacija u BiH.
Na osnovu prikupljenih informacija gospodin Max Mathews je istako da će OSCE dati svoj doprinos realizaciji projekta.

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba