Vive Zene Tuzla


- Svečano uručenje i promocija Protokola intervencija u slučajevima nasilja u porodici -

Dana 29.12.2014. u Tuzli je organiziran sastanak predstavnika institucija sa područja Tuzlanskog kantona, koji su potpisnici „Protokola intervencija u slučajevima nasilja u porodici.“ Sastanak je organiziran s ciljem svečanog uručenja i promocije navedenog Protokola, koji je jedan od rezultata dvogodišnjih aktivnosti pod nazivom „Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja, kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“, koje su U.G. „Vive Žene“ realizirale u partnerstvu sa U.G. „Društvo socijalnih radnika TK“ a finansiranim od strane Evropske unije. Sastanku su prisustvovala 54 predstavnika institucija, te 5 predstavnica U.G. „Vive Žene“ i U.G. „Društvo socijalnih radnika TK“

Protokol su potpisale institucije: MUP TK - Odjeljenje za maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici, općine, centri za socijalni rad, policijske uprave, domovi zdravlja, općinski sudovi, osnovne i srednje škole. Aktivnostima je bilo obuhvaćeno: grad Tuzla, te općine: Teočak, Sapna, Lukavac, Kladanj, Gračanica, Gradačac, Doboj Istok, Banovići, Čelić, Srebrenik, u kojima su i potpisani navedeni Protokoli.

Prisutnima se obratila predsjednica U.G. „Vive Žene“, Jasna Zečević, te naglasila važnost potpisivanja Protokola u cilju buduće suradnje između institucija, a u cilju adekvatnijeg pružanja pomoći i podrške žrtvama nasilja. Predsjednica U.G. „Vive Žene“, Jasna Zečević prisutnima je uručila potpisane Protokole.


   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba