Vive Zene Tuzla


- "Vive Žene" obradovale mališane iz Bratunca i Brčko Distrikta - Podijeljeno 140 novogodišnjih paketića -

Povodom novogodišnjih praznika, Udruženje građana "Vive Žene" organizovalo je danas posjetu mališana sa područja opštine Bratunac i Brčko Distrikta. Riječ je o djeci koja pohađaju pedagoške radionice koje ove Udruženje realizira u njihovim školama.

Djeca su prvo u Teatru Kabare Tuzla pogledala predstavu "Trnoružica" u izvođenju Pozorišta mladih Tuzle, a potom su prošetala gradom. Uslijedio je zajednički ručak i podjela novogodišnjih paketića za 140 mališana.

Kako su nam kazali iz UG "Vive Žene", cilj posjete je da se kroz druženje djece iz različitih sredina doprinese izgradnji kulture, s posebnim akcentom na poštivanje ljudskih prava i dostojanstva svih ljudi.

Alma Đedović, psiholog u Petoj osnovnoj školi Brčko Distrikt, kaže da je ovo idealna prilika da se djeca druže, upoznaju i međusobno povežu.

- Vive Žene su prisutne u našoj školi već dvije godine i rade sa djecom koja pohađaju šesti i sedmi razred. U pitanju su pedagoške radionice koje su obuhvatile više pravaca: komunikaciju, međusobno povezivanje, poštovanje svih ljudi, svijesti o sebi i tako dalje. Pored naše škole u ovaj projekat je uključena i Treća osnovna škola, kao i učenici iz Bijele na području Brčko Distrikta – dodala je Đedović.

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba