Vive Zene Tuzla


- - Potpisani Protokoli intervencija u slučajevima nasilja u obitelji za dvije općine Županije Posavske - -

Od početka 2013.g. U.G. "Vive Žene" u partnerstvu sa U.G. "Društvo socijalnih radnika TK", realizira aktivnosti na izradi Protokola intervencija u slučajevima nasilja u obitelji a u okviru programa "Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja, kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoja FBiH.", finansijski podržanom od Evropske unije. S tim ciljem su formirane dvije radne grupe, jedna za Općinu Odžak i druga za Općine Orašje i Domaljevac. Članovi radnih grupa su izradili prijedloge Protokola intervencija, koji su potpisani u Općini Odžak 03. decembra a u Općini Orašje 08. decembra 2014.g.
Potpisanim Protokolom, jasnije je definirana suradnja između institucija, precizirane obveze svih institucija, što će u konačnici rezultirati da pomoć i podrška žrtvama nasilja bude adekvatnija.
Do kraja mjeseca decembra planirano je potpisivanje Protokola i za Općinu Domaljevac.

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba