Vive Zene Tuzla


- Održan Okrugli sto "Dvadeset godina rada Vive Žene, rehabilitacija žrtava torture u BIH“ -

 

I ove godine Vive Žene obilježavaju Međunarodni dan podrške žrtvama torture u okviru globalne kampanje "Zaustavimo nekažnjivost torture", a sa ciljem podsjećanja javnosti na posljedice torture iz proteklog rata u Bosni i Hercegovini i također, na prisustvo torture danas u svijetu. 


O tome se 26.06.2014. govorilo u Hotelu Tuzla gdje je održan okrugli sto na temu "Dvadeset godina rada Vive Žene, rehabilitacija žrtava torture u BIH". Pozdravni govor održao je Jasmin Imamović, načelnik Opštine Tuzla, a u nastavku rada okruglog stola bilo je riječi o temama "20 godina rada Vive Žene, rehabilitacija žrtava torture u BIH" – Jasna Zečević, "Nekažnjavanje torture u BIH" – Selma Korjenić, TRIAL i "Psihološke posljedice kod preživjelih uzrokovane nekažnjavanjem torture u BIH" – Tefuika Ibrahimefendić. 
Cilj održavanja okruglog stola je naglasiti značaj i važnost ostvarivanja prava žrtava torture, kao i neophodnost borbe protiv nje i potrebu da se žrtvama pruži psiho-socijalna pomoć i podrška. 

 

 

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba