Vive Zene Tuzla


- Održana Manifestacija „Svijet bez torture“ -


"Vive Žene", organizacija iz Tuzle koja svoje dugogodišnje djelovanje bazira na radu sa traumatiziranim porodicama i pojedincima, i ove godine je obilježila 26. juni Međunarodni dan podrške žrtvama torture.
Manifestaciju "Svijet bez torture", uz moto "Zaustavimo nekažnjivost torture", je bila orgarnizovana na platou šetališta Slana Banja, a u saradnji sa Biroom za ljudska prava iz Tuzle, uz podršku Evropske unije.

I ovom prilikom smo naglasili na značaj i važnost ostvarivanja prava žrtava torture, kao i neophodnost borbe protiv nje i potrebu da se žrtvama pruži psiho-socijalna pomoć i podrška.
U okviru programa posjetitelji su mogli pogledati nastup tuzlanskih mažoretkinja, uživati u muziciranju orkestra "BalsiKa", zabaviti se uz "Švare" i oslikavanju dječijih lica. Mališani su imali priliku i da crtaju dok su ih svojom pjesmom uveseljavali učenici Osnovne škole "Sjenjak" . Organizovana je i tombola i podijeljeno je mnoštvo nagrada.

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba