Vive Zene Tuzla


- Održan okrugli sto na temu “„Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja u obitelji kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“ -

Dana 27.02.2013 godine u Orašju je održan okrugli sto na temu „Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja uprotokol_200_200 obitelji kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“.

Cilj okruglog stola je bio predstaviti iskustva u izradi i implementaciji Protokola intervencija u slučajevima nasilja u obitelji, a u skladu s tim Vive Žene su predstavile iskustva iz Tuzlanskog kantona, predstavnici Gender Centra FBIH su informisali o načinu izrade i implementacije Protokola u Unsko- Sanskom kantonu, Gradu Mostaru i Općini Goražde. Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Županije Posavske su predstavili aktivnosti u izradi Protokola za tu županiji, a koji je u završnoj fazi izrade.

Takođe, raspravljalo se i o važnosti povezivanje institucija koje pružaju podršku i zaštitu žrtvama nasilja u obitelji, razmjeni informacija i zajedničkom djelovanju.

Ovaj okrugli je dio programa „Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja u obitelji kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“ koji sprovode UG Vive Žene a u suradnji sa UG "Društvo socijalnih radnika TK", koji je podržan iz sredstava EIDHR Europske Unije,Delegacija Europske Unije u Bosni i Hercegovini.

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba