Vive Zene Tuzla


- Uz pjesmu i igru žene proslavile 8. Mart -

Udruženje žena "Mramorje" iz Konjević Polja, koje okuplja žene povratnice, organizovalo je u petak kulturno-zabavnu manifestacija u povodu 8.marta, Dana žena. Finansijsku potporu održavanju proslave u Konjević Polju dali su uposlenici Udruženja građana „Vive Žene“ iz Tuzle, koji su prepoznali onu bitniju karakteristiku ovakvih vidova druženja koja komšijske veze čini još jačima.

U ime domaćina prisutnim gostima obratila se Zehra Mehić.

- Osmog marta se prisjećamo borbe za ostvarenje ženskih ljudskih prava koja su stoljećima bila ugrožena na raznorazne načine. Prilika je ovo da dignemo svoj glas i jasno kažemo da želimo da uloga žene u izgradnji modernog društva u Bosni i Hercegovini, bude veća, značajnija i priznatija. Sigurni smo da će žene svojom snagom i iskrenim osjećanjima znati i moći izgrađivati ljepšu i bolju sadašnjost i budućnost, kazala je Mehić.

Sve prisutne oduševili su mališani iz Konjević Polja, koji su za ovu priliku pripremili nekoliko recitacija.

Žene iz ovog kraja napravile su bogatu trpezu na kojoj su dominirala tradicionalna bosanska jela. "Ovo je idealna prilika da se proveselimo i život sebi učinimo ugodnijim. Sala je ispunjena dobrim ljudima koji vole i znaju zapjevati i zaigrati", kazala nam je povratnica Ifeta Merjemić.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1Bd21sKc7tI

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba