Vive Zene Tuzla


- Održan Drugi susret škola iz Brčkog i Općine Bratunac -

Dana 16.05.2013 godine u 11 časova, u prostoru Osnovne Škole Bijela, Bosanska Bijela – Brčko Distrikt Ambasador Švedske Bosse Hedberg je otvorio „Drugi susret škola“ u kojima Vive Žene implementiraju program pedagoških radionica sa djecom i mladima. Vive Žene uz saradnju Olaf Palme Internacional su organiizovale ovaj susret sa ciljem upoznavanja i druženje djece iz različitih škola i dijelova BIH.

Vive Žene , je od 2012. godine u partnerskom odnosu sa organizaciom Olaf Plame International Center iz Svedske, koji podržavaju implementaciju programa “Pedagoških radionica za djecu i mlade”. U ovaj program je ukljuceno 200 djece iz osnovnih škola u Brckom, Bijeloj, Kravici, Konjevic Polju i Burnicama,

Cilj programa je sprečavanje transgeneracijskog prenosa traume kod djece i omogućavanje psiho-emotivnog i socijalnog razvoja djece u teškoj socio-ekonomskoj i posleratnoj situaciji u BIH. Program se zasniva na sprovođenju pedagoških radionica, kreativnih radionica i radionice o nenasilnoj komunikaciji i rješavanju problema.

Kako je sve izgledalo možete pogledati na slijedećem linku: http://youtu.be/wpzsfRHh5NQ

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba