Vive Zene Tuzla


- Održana manifestacija za djecu ˝Svijet bez torture˝ -

U povodu obilježavanja 26. juna, Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, Udruženje građana Vive Žene˝u saradnji sa Biroom za ljudska prava iz Tuzle, a uz podršku EU, upriličilo je manifestaciju ˝Svijet bez torture˝ namijenjenu najmlađima. Moto ovogodišnje manifestacije je ˝Pravo na rehabilitaciju˝.

Interesatnoj i kreativnoj manifestaciji prisustvovalo je više stotina građana, među kojima najviše mališana. U sklopu programa na platou šetališta Slanja Banja je izvedena pozorišna predstava pod nazivom "Dugonja i Trbonja u potrazi za blagom", u izvođenju glumca Nedima Malkočevića. Upriličeno je slikanje na licu “Švare”, a najmlađi su se zabavljali i uz klaune ‘Kiki i Miki“ te društvenu igru ‘Čovječe ne ljuti se’. Foto i tekst: Senad Piric

   

 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba