Vive Zene Tuzla


- Proces kapitalizacije SGBV – Sarajevo -

 

U periodu od 2. do 5. februara 2016. godine u Sarajevu, predsjednica U.G. Vive Žene, Jasna Zečević, učestvovala je na radionici o procesu kapitalizacije SGBV, koju je predvodio Odjel za razvoj i saradnju Švicarske na programu seksualnog i rodno zasnovanog nasilja. Cilj procesa kapitalizacije je razmjena iskustva i znanja koji će poslužiti za razvoj koherentne politike SDC-a i sveukupno poboljšanje SGBV programiranja. U skolopu radionice organizovana je i posjeta Vive žene 4. februara 2016.
Učesnici radionice bili su menadžeri programa SDC-a i partnera iz različitih zemalja.

Predsjednica U.G. Vive Žene, Jasna Zečević predstavila je BiH iskustva u radu sa žrtvama SGBV, koja je SDC ugradio u izvještaj za buduća planiranja programskih aktivnosti.
Učesnici su produbili svoja znanja o ključnim temama kao što je rad s formalnom i neformalniom vlasti, rad sa počiniteljima nasilja počinitelja ili porodicom. Radionica je identifikovala ključna pitanja psihosocijalnog pristupa SGBV sa ciljem da se razmjene dobri primjeri i izazovi sa kojima se učesnici suočavaju u pogledu praćenja i izvještavanja o SGBV radu.

  

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba