Vive Zene Tuzla


- Završna konferencija – Zajedno protiv torture u BiH – Mreža -

VIVE ZENE TUZLA
 

Udruženje građana Vive Žene iz Tuzle, u partnerstvu sa četiri udruženja: Savez logoraša u Bosni i Hercegovini, Hrvatska udruga logoraša domovinskog rata u Kantonu Središnja Bosna, Savez udruženja logoraša Tuzlanskog kantona i Udruga zatočenih – Udruženje logoraša Brčko Distrikt-a, je otvorilo, danas 20.05.2013, godine, završnu konferenciju u okviru projekta „Zajedno protiv torture u BiH – Mreža“, koji se implementira u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć.

Cilj konferencije je informisanje šire javnosti o rezultatima provodenog projekta, planovima mreže u narednom periodu i naglašavanju važnosti trajnog rješenja statusa ove populacije.

   
- Posjeta Ambasadora Bosse Hedberg-a iz Švedske ambasade u Vive Zene -

VIVE ZENE TUZLA
 

Dana 15.05.2013 godine Švedski amabasador Bosse Hedberg je posjetio Vive Žene. Sastanak sa članovima tima je održan sa ciljem upoznavanja sa aktivnostima i rezultatima organizacije Vive Žene i pružanju podrške u održavanju 2. Susreta škola regije Brčko Distrikt i Općine Bratunac u kojima Vive Žene sprovode svoje aktivnosti. Takođe, sastanku je prisustvovala Cristina Bergman i Emira Mešanović Mandić, ispred Olaf Palme Internacionalnog Centra, gdje je Ambasador Gdin Hosse Hedberg upoznat sa dugogodišnjom saradnjom Vive Zene i Olaf Palme Centra. Od 2012. godine u Olaf Plame International Center iz Svedske, podržava implementaciju programa “Pedagoških radionica za djecu i mlade”kojeg sprovodi Vive Žene. U ovaj program je ukljuceno 200 djece iz osnovnih škola u Brckom, Bijeloj, Kravici, Konjevic Polju i Burnicama,

   
- Održan Drugi susret škola iz Brčkog i Općine Bratunac -

VIVE ZENE TUZLA
 

"Moja priča: Izaberimo mir zajedno´" naziv je okruglog stola koji je danas održan u Tuzli, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture. Organizatori okruglog stola bili su Centar za rehabilitaciju Vive Žene iz Tuzle i Catholic Relief Services (CRS), Caritas BK BiH, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Bivši stradalnici rata, Anđelko Kvesić iz Hrvatske udruge logoraša Busovača, Fadil Redžić iz Udruženja logoraša Distrikta Brčko i Dragiša Andrić iz Udruženje logoraša Višegrad su govorili o svojim iskustvima u događanjima u periodu 1991-1995.

   
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 >>
 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOlof Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba