Vive Zene Tuzla


- Studijska posjeta institucijama grada Rijeke, R. Hrvatska -

VIVE ZENE TUZLA
 

U periodu od 28. do 30. oktobra 2013. U.G.“Vive Žene“ su zajedno sa U.G. „Budućnost“ iz Modriče organizirale studijsku posjetu gradu Rijeci, R. Hrvatska tj. institucijama u tom gradu koje se bave problemom nasilja u porodici.

Grupu za studijsku posjetu činilo je jedanaest profesionalca iz Tuzlanskog kantona i regije Doboj-Modriča, a koji su završili edukaciju za psihosocijalni tretman počinitelja nasilja.

Studijska posjeta je organizirana u saradnji sa U.G. „U.Z.O.R.„ iz Rijeke.

   
- Održana manifestacija za djecu ˝Svijet bez torture˝ -

VIVE ZENE TUZLA
 

U povodu obilježavanja 26. juna, Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, Udruženje građana Vive Žene˝u saradnji sa Biroom za ljudska prava iz Tuzle, a uz podršku EU, upriličilo je manifestaciju ˝Svijet bez torture˝ namijenjenu najmlađima. Moto ovogodišnje manifestacije je ˝Pravo na rehabilitaciju˝.

Interesatnoj i kreativnoj manifestaciji prisustvovalo je više stotina građana, među kojima najviše mališana. U sklopu programa na platou šetališta Slanja Banja je izvedena pozorišna predstava pod nazivom "Dugonja i Trbonja u potrazi za blagom", u izvođenju glumca Nedima Malkočevića. Upriličeno je slikanje na licu “Švare”, a najmlađi su se zabavljali i uz klaune ‘Kiki i Miki“ te društvenu igru ‘Čovječe ne ljuti se’. Foto i tekst: Senad Piric

   
- Okrugli sto- Moja priča :Izaberimo mir zajedno -

VIVE ZENE TUZLA
 

"Moja priča: Izaberimo mir zajedno´" naziv je okruglog stola koji je danas održan u Tuzli, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture. Organizatori okruglog stola bili su Centar za rehabilitaciju Vive Žene iz Tuzle i Catholic Relief Services (CRS), Caritas BK BiH, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Bivši stradalnici rata, Anđelko Kvesić iz Hrvatske udruge logoraša Busovača, Fadil Redžić iz Udruženja logoraša Distrikta Brčko i Dragiša Andrić iz Udruženje logoraša Višegrad su govorili o svojim iskustvima u događanjima u periodu 1991-1995.

   
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 >>
 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOlof Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba