Vive Zene Tuzla


- Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa delegacijom mreže udruženja “Zajedno protiv torture u BiH” -

VIVE ZENE TUZLA
 

"Prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je delegaciju mreže udruženja "Zajedno protiv torture u BiH – Mreža" koju su činili predsjednica udruženja Vive žene Jasna Zečević, predstavnik Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini Murat Tahirović, predsjednik Hrvatske udruge logoraša Anđelko Kvesić i predsjednik Saveza logoraša Tuzlanskog kantona Jasmin Mešković.

   
- Održana radionica za mlade i buduće bračne parove na temu ˝Predbračno savjetovanje˝ -

VIVE ZENE TUZLA
 

U okviru Projekta „Savjetovalište za brak i porodicu“ koji Centar za socijalni rad provodi u partnerstvu sa organizacijom „Vive Žene“ Tuzla, održana je radionica za mlade i buduće bračne parove na temu: „Predbračno savjetovanje“. Na ovoj radionici su učestvovali studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli koji su tom prilikom uzeli aktivno učešće radeći u grupama na slijedeće teme:
- Šta treba znati prije ulaska u brak
- Predrasude o bračnim odnosima
- Potrebe i očekivanja muškarca i žene
- Uzroci nastanka bračne krize
- Komunikacijske vještine
Cilj radionice je bio da mladi steknu osnovna znanja i vještine iz oblasti partnerskih odnosa, komunikacije, rješavanja konflikata i planiranja porodice.

   
- Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja u porodici -

VIVE ZENE TUZLA
 

Dana 27.02.2013 godine u Orašju je održan okrugli sto na temu „Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja u obitelji kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“.

Cilj okruglog stola je bio predstaviti iskustva u izradi i implementaciji Protokola intervencija u slučajevima nasilja u obitelji, a u skladu s tim Vive Žene su predstavile iskustva iz Tuzlanskog kantona, predstavnici Gender Centra FBIH su informisali o načinu izrade i implementacije Protokola u Unsko- Sanskom kantonu, Gradu Mostaru i Općini Goražde. Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Županije Posavske su predstavili aktivnosti u izradi Protokola za tu županiji, a koji je u završnoj fazi izrade.

   
   

 

   
   

 

   

<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 >>
 

Vive Zene FB
Vive Žene Group

PETICIJA

Bosna i Hercegovina nema zakon o pravima žrtava torture! Procjenjuje se da trenutno postoji oko 200.000 žrtava i njihovih porodica, koje još uvijek čekaju da država prizna njihova osnovna prava i omogući im dostojanstven život. Potpisivanjem ove peticije dajete podršku za donošenje zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Peticiju možete potpisati klikom ovdje.


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOpen Society FoundationsOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba