Vive Zene Tuzla


- Uz pjesmu i igru žene proslavile 8. Mart -

VIVE ZENE TUZLA
 

Udruženje žena "Mramorje" iz Konjević Polja, koje okuplja žene povratnice, organizovalo je u petak kulturno-zabavnu manifestacija u povodu 8.marta, Dana žena. Finansijsku potporu održavanju proslave u Konjević Polju dali su uposlenici Udruženja građana „Vive Žene“ iz Tuzle, koji su prepoznali onu bitniju karakteristiku ovakvih vidova druženja koja komšijske veze čini još jačima.

U ime domaćina prisutnim gostima obratila se Zehra Mehić.

- Osmog marta se prisjećamo borbe za ostvarenje ženskih ljudskih prava koja su stoljećima bila ugrožena na raznorazne načine. Prilika je ovo da dignemo svoj glas i jasno kažemo da želimo da uloga žene u izgradnji modernog društva u Bosni i Hercegovini, bude veća, značajnija i priznatija. Sigurni smo da će žene svojom snagom i iskrenim osjećanjima znati i moći izgrađivati ljepšu i bolju sadašnjost i budućnost, kazala je Mehić.

   
- Logoraši zaprijetili protestima i građanskim neposluhom -

VIVE ZENE TUZLA
 

U zemlji sa zakonom za konje i pse, nema državnog zakona o zaštiti žrtava torture, sa žaljenjem su konstatovali predstavnici Udruženja logoraša u BiH na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Mostaru. Od predstavnika bh. vlasti su zatražili da uvrste u svoj rad u 2013. godini rješavanje pitanja logoraša donošenjem zakona o zaštiti žrtava torture na državnom nivou, jer ukoliko to ne urade kazali su da su spremni da se svim raspoloživim sredstvima i metodama bore za ostvarivanje svojih prava.

   
- Press konferencija: Obespravljeni logoraši pitaju predstavnike bh. vlasti:
‘Kada ćete riješiti pitanja žrtava torture u BiH?' -

LOGORASI VIVE ZENE TUZLA
 

Centar za Post-konflikta istraživanja iz Sarajeva u saradnji sa Fondom otvoreno društvo BiH kao dijelom Fondacija otvoreno društvo koje je 1993. godine osnovao George Soros, u periodu od 10. do 16. marta 2013. godine organizuje studijsko putovanje u BiH za predstavnike civilnog sektora iz Kirgistana. 13. marta 2013 predstavnici civilnog sektora iz Kirgistana su posjetili Centar za terapiju i rehabilitaciju Vive Žene. Cilj studijske posjete je razmjena iskustava radi usavršavanja programa djelovanja i razvijanja zajedničkih mjera na pružanju psihosocijalne pomoći u kritičnim područjima. Učesnici studijskog putovanja jeste trinaest predstavnika iz Kirgistana koji se bave problemima vezanim za pružanje psihosocijalne pomoći žrtvama katastrofa u svojoj zajednici.

   
- Održan okrugli sto na temu “„Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja u obitelji kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“ -

VIVE ZENE TUZLA
 

Dana 27.02.2013 godine u Orašju je održan okrugli sto na temu „Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja uprotokol_200_200 obitelji kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“.

Cilj okruglog stola je bio predstaviti iskustva u izradi i implementaciji Protokola intervencija u slučajevima nasilja u obitelji, a u skladu s tim Vive Žene su predstavile iskustva iz Tuzlanskog kantona, predstavnici Gender Centra FBIH su informisali o načinu izrade i implementacije Protokola u Unsko- Sanskom kantonu, Gradu Mostaru i Općini Goražde. Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Županije Posavske su predstavili aktivnosti u izradi Protokola za tu županiji, a koji je u završnoj fazi izrade.

   
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 >>
 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOlof Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba