Vive Zene Tuzla


- Održan okrugli sto na temu “„Povezivanje i jačanje profesionalaca koji rade na suzbijanju nasilja u obitelji kroz provedbu i praćenje Protokola intervencija u Tuzlanskom kantonu i Županiji Posavskoj, FBiH“ -

VIVE ZENE TUZLA
 

Udruženje građana Vive Žene iz Tuzle, u partnerstvu sa četiri udruženja: Savez logoraša u Bosni i Hercegovini, Hrvatska udruga logoraša domovinskog rata u Kantonu Središnja Bosna, Savez udruženja logoraša Tuzlanskog kantona i Udruga zatočenih – Udruženje logoraša Brčko Distrikt-a, je otvorilo, danas 20.05.2013, godine, završnu konferenciju u okviru projekta „Zajedno protiv torture u BiH – Mreža“, koji se implementira u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć.

Cilj konferencije je informisanje šire javnosti o rezultatima provodenog projekta, planovima mreže u narednom periodu i naglašavanju važnosti trajnog rješenja statusa ove populacije.

   
- BIHAĆ: POKRENUTI DONOŠENJE ZAKONA O PRAVIMA ŽRTVA TORTURE U BIH -

VIVE ZENE TUZLA
 

BIHAĆ, 28. marta (FENA) – Udruženje Vive žene iz Tuzle, zajedno sa svojim partnerima u projektu "Zajedno protiv torture u BiH-Mreža", koji finansira Evropska unija iz IPA sredstava, danas je u Bihaću organiziralo konferenciju za novinare.

"Projekat je krenuo u 2011. godini i trajaće do kraja maja ove godine. Vodi ga Vive žene i četiri partnerska udruženja logoraša u BiH. Cilj je ovog projekta poboljšanje pravnog statusa žrtava torture, priznavanje njihovog statusa i ostvarivanje osnovnih ljudskih prava", kazala je novinarima Suzdina Bijedić, koordinator projekta ispred Udruženja.

   
- Implementacija seminara – Modul III
„Jačanje kapaciteta profesionalaca na nivou zajednice Bratunca i Srebrenice“ -

VIVE ZENE TUZLA
 

"Moja priča: Izaberimo mir zajedno´" naziv je okruglog stola koji je danas održan u Tuzli, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture. Organizatori okruglog stola bili su Centar za rehabilitaciju Vive Žene iz Tuzle i Catholic Relief Services (CRS), Caritas BK BiH, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Bivši stradalnici rata, Anđelko Kvesić iz Hrvatske udruge logoraša Busovača, Fadil Redžić iz Udruženja logoraša Distrikta Brčko i Dragiša Andrić iz Udruženje logoraša Višegrad su govorili o svojim iskustvima u događanjima u periodu 1991-1995.

   
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 >>
 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

  European UnionIAMANEH SchweizOlof Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba