DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Aktivistice Svjetskog pokreta žrtava i preživjelih za zaustavljanje seksualnog nasilja u ratu u studijskoj posjeti BiH -

 

Aktivistkinje Svjetskog pokreta žrtava i preživjelih zaustavljanja seksualnog nasilja - SEMA, u periodu 25.10.-28.10.2019., nalaze se u studijskoj posjeti BiH, a domacin im je Udruzenje za pomoć zrtvama i prezivjelim seksualnog nasilja u ratu "Naš glas”,čcije je sjedište u Tuzli.
Veći dio gostujuće delegacije čine preživjele ratnog seksualnog nasilja iz Ukrajine, a cilj njihove posjete je razmjena iskustava i dobrih praksi u vezi sa različitim oblicima podrske za preživjele ratnog seksualnog nasilja.

S tim u vezi, 26.10.2019. je u Tuzli, uz podršku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u prostorijama Behrambegove medrese održan radni sastanak kojem su osim gostiju i domaćina prisustvovali g-dja Malini Laxminarayan, predstavnica dr. Mukwege fondacije i glavna koordinatorica SEMA pokreta, gosp. Volodymyr Shcherbachenko – direktor Centra civilnih inicijativa Istocne Ukrajine, g-dja Jasna Zečević, direktorica Centra za terapiju i rehabilitaciju "Vive Žene” Tuzla i dr. Amra Delić, iz Plave poliklinike Tuzla, obje ekspertice u oblasti seksualnog nasilja u ratu.

G-dja Jasna Zečević prezentirala je historijat UG "Vive Žene” Tuzla i tri nivoa podrške koju UG "Vive Žene” kontinuirano pruža preživjelima ratnih zločina unazad 25 godina.

SEMA Svjetski pokret žrtava i preživjelih za zaustavljanje seksualnog nasilja u ratu osnovan je na inicijativu dr. Denisa Mukwege iz Konga, jednog od dobitnika Nobelove nagrade za mir 2018.

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba