Vive Zene Tuzla


- Supervizijski sastanak tužilaca iz tužilaštava u BiH -

 

12. juna 2018. u hotelu „Kardial“ Teslić je održan supervizijski sastanak tužilaca iz tužilaštava u BiH te stručnih saradnika iz odjela za podršku svjedocima pri tužilaštvima i sudovima u BiH koji su prošli obuku:„Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“.
Sastanak je bio prilika da tužioci i stručni saradnici iz odjela za podršku svjedocima razgovaraju o načinu unaprijeđenja njihove direktne saradnje kako bi redovno vršili konsultacije i procjenjivali potrebe oštećenih i svjedoka, te u skladu s tim planirali i provodili mjere podrške i zaštite.
Učesnicima su dodijeljeni certifikati o uspješno završenoj edukaciji: „Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“ organizovanoj u sklopu projekta: „Jačanje kapaciteta tužilaštava za profesionalno postupanje i osjetljivost za individualne potrebe oštećenih/svjedoka“, kojeg UG "Vive Žene" Tuzla provodi uz podršku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i vlada Švicarske i Norveške.

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba