DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Održana promocija "Zbornik radova - Rehabilitacija žrtava torture i nasilja br.9" -

 

Promocija devetog po redu Zbornika radova pod naslovom "Rehabilitacija žrtava torture i nasilja", upriličena je 20.06.2019. u Ateljeu "Ismet Mujzeinović" u Tuzli.

Zbornik je dio edicije, koju UG ”Vive Žene” izdaju od 2009. godine, s namjerom da se na jednom mjestu prikaže rezime iskustava i metodologija rada koja se razvija od 1994. godine na polju individualnog rada sa traumatiziranim osobama, prvenstveno žrtvama različitih oblika nasilja.

Autori radova i stručni tim UG "Vive Žene” i u ovome Zborniku nastavljaju s tradicijom predstavljanja tema koje bi se, u kontekstu ne samo Bosne i Hercegovine, nego i u cijelome svijetu mogu vidjeti kao stalno aktuelna tema, a to je rad na prevenciji i rU ovome zborniku posebna pažnja data je nasilju u porodici, uzimajući u obzir sve aktere važne za bolje razumijevanje same problematike. Stoga u Udruženju građana "Vive Žene" se nadaju da će svi ovi radovi, barem malo probuditi svijest u svima nama da vidimo ozbiljnost teme nasilja koje je svakodnevno prisutno oko nas.

Zbornik je promovisala prof. dr. Mirzeta Hadžić Suljkić.

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

25 godina Vive Zene Tuzla


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba