Vive Zene Tuzla


- Održan susret sa bivšim korisnicima psiho-socijalnog tretmana u Brčkom -

 

Dana, 09. 05. 2018. godine, u okviru programa „Briga poslije“ članovi tima Vive Žene, psihoterapeuti Elmir Ibralić i Amra Muradbegović su održali susret sa grupom sa kojom su nekada (2013./2014.) sprovodili intenzivan psihosocijalni tretman. Radi se o populaciji osoba koje su preživjela rat i ratnu torturu. Nakon intenzivnog rada, članovi grupe su se povezali i napravljena je grupa sa samopomoć, gdje se članovi i dan danas sastaju i druže, te tako potiču pozitivan duh, zajedništvo i solidarnost u svojoj svakodnevnici. Za njih je to od velikog značaja, posebno jer se prije ove grupe neki nisu ni poznavali.

Susret je upriličen u poznatom lovištu u Brčkom, zvanom „Fazanerija“, gdje su članovi nekadašnje psihosocijalne grupe bili i domaćini ovoga susreta. Upriličili su nesvakidašnji doček uz obilje ukusne hrane. Ovakvi događaji imaju svrhu podržati bivše članove da nastave održavati zdrave i funkcionalne odnose sa drugima u cilju brige o svommentalnom zdravlju.Također, ova druženja imaju i neformalni karakter gdje se uz neobaveznu priču pored bivših članova grupe mogu uključiti i drugi članovi porodice.

Ovom prilikom se želimo još jednom od srca zahvaliti našim Brčacima na velikodušnom dočeku i druženju kojeg ćemo sigurno dugo pamtiti!


 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba