DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- UG Vive Žene Tuzla provodi aktivnost uspostavljanja lokalnih platformi za dijalog
u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ -

 

U.G. Vive Žene, Tuzla provodi aktivnost uspostavljanja lokalnih platformi za dijalog na području Tuzle, Bijeljine, Distrikta Brčko, Usore, Mostara, Tešnja i Doboj Istoka, te edukaciju za ženske organizacije civilnog društva i neformalne grupe žena, na temu izgradnje mira i promocije socijalne kohezije.

Ova aktivnost se provodi u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNICEF, UNESCO i UNDP u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF) sa ciljem povećanja inkluzivnosti upravljanja na lokalnom nivou – okupljajući lokalne lidere, civilno društvo, mlade, vjerske lidere, ženske organizacije i relevantne lokalne vlasti.

Platforme za dijalog će se uspostaviti u cilju kreiranja saradnje sa različitim zainteresovanim stranama koje će dobiti priliku da upotpune svoje vještine, neophodne za uspješni dijalog u zajednici a to su liderstvo bazirano na saradnji te skup vještina pomoću kojih se postižu bolji rezultati u procesu izgradnje dugoročnih stabilnih društvenih odnosa. Cilj platforme za dijalog će biti podsticanje zajednica da diskutuju o izazovima i zajedničkim rješenjima za probleme kroz međusobnu saradnju.

Deklaracija o platformi za dijalog, usvojena u prvoj fazi projekta, će poslužiti kao okosnica inicijative za izgradnju mira sa pozivom "da svi narodi i građani Bosne i Hercegovine, posebno mladi, postanu aktivni učesnici i pokretači promjena kao i razvoja politika s ciljem prevazilaženja ključnih izazova s kojima se suočava Bosna i Hercegovina.

#DijalogZaBuducnost

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba