Vive Zene Tuzla


- Teufika Ibrahimefendić nagrađena priznanjem “Super žena” za 2016. godinu -

 

U Kristalnoj sali hotela Tuzla, u organizaciji Radija Kameleon i portala Ženski.ba, u srijedu, 5. aprila 2017. godine, upriličena je svečana ceremonija Izbora Super žene za 2016. godinu.
Medijski žiri imao je težak zadatak da od oko 400 uspješnih žena sa područja Sjeveroistočne Bosne, nagradi 28 najuspješnijih različitih profesija i obrazovanja.
Priznanje „Super žena 2016.“ za svoj uspješa rad dobila je i Teufika Ibrahimefendić, profesorica psihologije i pedagogije, certificirana geschtalt psihoterapeutkinja u U.G. Vive Žene Tuzla, a u obrazloženju odluke žirija pisalo je:
Dokumetarni film „Umorne od rata“ o njenom psihoterapijskom radu i ukupnom radu UG Vive Žene u Berlinu 2002. godine nagrađen je za najbolji dokumentarni film o ljudskim pravima. Ona ljudima pomaže u uspostavljanju njihove emocionalne stabilnosti i sigurnosti. Pripremala je svjedoke i ekspertize o psihosocijalnim posljedicama rata u slučajevima suđenja za ratne zločine u Haškom tribunalu. Napisala je veliki broj stručnih članaka i priručnika psihoterapije, a bila je i lokalni mentor za doktorske radove psiholozima iz USA, Švedske i Francuske, čije su teme bile povezane s ratnim dešavanjima u BiH.
Čestitamo našoj dragoj „Super ženi“ Teufiki na zasluženom priznanju!

Intervju sa Teufikom Ibrahimefendić može se pročitati na sljedećem linku: http://zenski.ba/2017/01/13/teufika-ibrahimefendic-zena-najljepsa-kada-prihvati-sebe-onakvom-kakva-jeste/

  


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba