Vive Zene Tuzla


- Održan treći, ujedno i završni modul edukacije: „Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“ -

 

19. i 20. aprila 2018.g. u hotelu „Kardial“ Teslić, UG "Vive Žene" Tuzla provodi treći, ujedno i završni modul edukacije: „Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“, koja ima za cilj dodatno osposobljavanje tužilaca i saradnika iz odjela za podršku svjedocima za pristup u radu sa specifičnim kategorijama svjedoka.

Na trećem modulu edukacije, će obrađivati teme: „Saradnja i uključivanje stručnjaka iz oblasti socijalnog rada, mentalnog zdravlja i nevladinog sektora u obezbjeđivanju koordinisane podrške i pristupa individualnim potrebama i problemima žrtava/svjedoka“, a voditelji edukacije su Amra Muradbegović i Stela Đug, edukatori/psihoterapeuti UG“Vive Žene“ te Melisa Vardo, psiholog iz Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Edukacija: „Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“ predstavlja jednu od aktivnosti projekta: „Jačanje kapaciteta tužilaštava za profesionalno postupanje i osjetljivost za individualne potrebe oštećenih/svjedoka“, kojeg UG "Vive Žene" Tuzla provodi uz podršku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i vlada Švicarske i Norveške.

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba