Vive Zene Tuzla


- Sproveden II modul edukacije :„Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“ -

 

22. i 23.marta 2018.g. u hotelu „Termag“ na Jahorini, UG "Vive Žene" Tuzla provodi drugi modul edukacije:„Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“,koja ima za cilj dodatno osposobljavanje tužilaca i saradnika iz odjela za podršku svjedocima za pristup u radu sa specifičnim kategorijama svjedoka.

Na drugom u nizu od ukupno tri modula edukacije, će obrađivati teme: „Vještine komunikacije i uspostavljanje senzibiliziranog i profesionalnog odnosa sa različitim kategorijama žrtava/svjedoka“, a voditelji edukacije su Amra Muradbegović i Elmir Ibralić, edukatori/psihoterapeuti UG“Vive Žene“ te Alma Kovačić, psiholog iz Kantonalnog tužilaštva Bihać.

Edukacija: „Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“ predstavlja jednu od aktivnosti projekta: „Jačanje kapaciteta tužilaštava za profesionalno postupanje i osjetljivost za individualne potrebe oštećenih/svjedoka“, kojeg UG "Vive Žene" Tuzla provodi uz podršku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i vlada Švicarske i Norveške.

Treći, ujedno i završni modul edukacije će biti realiziran u toku mjeseca aprila 2018.g.

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba