Vive Zene Tuzla


- Održan I modul treninga „Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“ -

 

UG "Vive Žene" Tuzla uz podršku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i vlada Švicarske i Norveške provodi projekat: „Jačanje kapaciteta tužilaštava za profesionalno postupanje i osjetljivost za individualne potrebe oštećenih/svjedoka“ koji ima za cilj poboljšanje statusa oštećenog/svjedoka, uključujući uživanje zakonom zagarantovanih prava i olakšano učestvovanje u svim radnjama tužilaštva bez diskriminacije.

Kao jedna od aktivnosti gore navedenog projekta je obuka/trening pod nazivom: „Specifičnosti pristupa u radu i postupanju sa ranjivim grupama žrtava/svjedoka“, koja ima za cilj dodatno osposobljavanje tužilaca i saradnika iz odjela za podršku svjedocima za pristup u radu sa specifičnim kategorijama svjedoka.

Na prvom u nizu od ukupno tri modula edukacije, namijenjene za tužioce i stručne saradnike za podršku svjedocima (oko 20 učesnika), je obrađena tema: „Psihosocijalne potrebe i specifične karakteristike svjedoka/žrtava.“

I modul edukacije je održan 22 i 23. februara 2018.g. u hotelu „Kardial“ Teslić a voditeljice su iskusne edukatorice/psihoterapeutkinje UG“Vive Žene“ Aida Mustačević Cipurković i Amra Muradbegović , te Marija Pavlović, psiholog iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Drugi i treći modul edukacije će biti realizirani u toku mjeseca marta i aprila 2018.g.

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba