Vive Zene Tuzla


- Premijerno izvedena predstava „Iskorak“ -

 

Pred punom salom Bosanskog kulturnog centra Tuzla 12. i 13. decembra premijerno je izvedena predstava "Iskorak". Riječ je o glumačko-plesnom spektaklu koji je nastao u okviru projekta "Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja" kojeg uz podršku Evropske unije implementira U.G. Vive Žene u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle.
- Ovaj projekat je i za nas Vive Žene jedan "iskorak" u smislu da nakon 23 godine direktne pomoći i podrške žrtvama ratnog nasilja i nasilja u porodici i dugogodišnjih napora da izgradimo sistem podrške žrtvama nasilja, sad imamo priliku da zajedno sa mladim ljudim, kroz njihov kreativni umjetnički izražaj prenesemo poruku da niko ne treba da trpi nasilje...Vjerujemo da ćemo svi nakon ove predstave malo češće i pažljivije promatrati ljude oko sebe, djecu i mlade, da ćemo se zapitati šta stoji iza tišine i tuge na nečijem licu...da ćemo pružiti ruku prije nego je neko u očaju od nas zatraži, jer ćemo na vrijeme prepoznati nasilje i učiniti sve da ga spriječimo - poručila je u svom obraćanju Jasna Zečević, predsjednica U.G. Vive Žene Tuzla
Pozorište mladih Tuzle kao partner projekta, tokom tri godine producirat će tri angažovane pozorišne predstave za mlade i šest mobilnih igrokaza, koji će nastati kao rezultat rada na edukaciji djece i mladih u okviru Dramskog studija. Predstave će nastajati kroz proces istraživanja problematike djece i mladih u okruženju.
Glumačko-plesni spektakl „Iskorak“ nastao je tokom 2017. godine, a u predstavi čiju režiju potpisuje Adnan Mujkić igra 60 mladih ljudi.


 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba